İlk duyduğumda verdiğim tepki “hadi canım olur mu hiç ‘votka karabiber’ ikisi bir arada” desem de hastalıktan (grip) yataklara düştüğüm zamanlardan birinde, heralde ilaç kullanmayı da pek sevmediğimden (nefret ediyorum) alternatif çözüm arayışları sırasında denemeye karar verdim.

Sonuçta gribe iyi geldiği daha doğrusu, üst solunum yollarını açtığı söyleniyordu. Rusların vazgeçilmeziydi (rusları da severim bu arada). Hem votka hem de karabiber zaten tüketmekten zevk aldığım şeylerdi. Ne zararı olabilirdi ki aralarındaki birleşmenin.

Fakat hastalığında vermiş olduğu sıkıntı, stres ve bunalımdan ötürü bir an önce iyileşebilmek için tarifte kendimce geliştirmeler yapma gereği duydum. Bir şeyi de harfiyen uygulasam rahat edemem ya, orası ayrı konu.

Karışımın farklı bünyelerde farklı sonuçlar doğurabileceğini göz önüne alarak hiç kimseye tavsiye etmesem de (sonuçta alkol içeriyor, bilen var içmeyi bilmeyen var) ben faydasını gördüm. Belki gerçekten işe yarıyor ya da sadece plasebo etkisi orasını bilemeyeceğim.

Votka Karabiber

Konuyu daha fazla dağıtmadan tarife geçecek olursak, bir shot bardağının içerisine (yoksa çay bardağı da olur) ;

Malzemeler

  • Limonun suyu (bardağın dörtte biri kadar)
  • Karabiber (3 çay kaşığı)
  • Zencefil (1 çay kaşığı)
  • Votka (bardağın dörtte ikisi kadar) (tercihen Russian Standard)

Hazırlanışı da çok kolay. Öncelikle karabiber ve zencefil bardağa konur. Üzerine limon sıkıldıktan sonra, bulamaç haline getirilene kadar karıştırılır. En son votka ilave edilip bir miktar daha karıştırıldıktan sonra shot yapılır.

İlk 3-5 dakika içerisinde ağızdan mideye bir yanma hissi olsa da görülecektir ki çok kısa bir süre sonra gözdeki ve burundaki akıntılar kesilecek. Hastalığın vermiş olduğu rehavet ve halsizlik ortadan kalkacaktır.

Geçmiş olsun (: