Neden ama? Neden telesekretere konuşamayız pek, o dııııt sesini duyduğumuzda telefonu kapatır, ya kısa mesaj göndeririz ya da bekleriz açtığında tekrar aramak üzere. Bu kadar zor mudur boşluğa konuşmak, oturur mesaj yazarız da ayaküstü iki kelam etmeyiz.

Çocukluğumda izlediğim ecnebi filmlerinde gördüğümden beri kıskanıyorum ben o telesekretere konuşanları, tüm dertlerini bir çırpıda anlatanları. Evet kabul ediyorum. Ben de telesekretere konuşamayanlardanım. Fakat çevreme baktığımda sayımız telesekretere konuşanlardan çok daha fazla, en azından Türkiye sınırları dahilinde.

Fakat sadece ben de yok bu sosyal sorun. Çevremdekiler de dile getiremeseler de (: aynı dertten muzdarip. Kendimden biliyorum bir kere olsun telesekreterime mesaj bırakılmış değil efendim bugüne kadar.

Bu saatten sonra zaten istesek de o dıııııt sesini duyamaz olduk. Tamam şu aralar online olmadığımız zamanlar genelde uykuda geçirilen dakikalardan ibaret ve cep telefonlarımızın kapalı olduğu saatler de mazide kaldı. Teleskreter kullanan çok fazla kişi kaldığını da tahmin etmiyorum.

Bu da böyle bir anımdır içimde ukte kalan. Ben yazdım rahatladım. Peki sen sevgili okur, sen konuşabiliyor musun telesekretere?

Unutmadan bir de böyle bir şey var Teoman – Paramparça